Ronald De Buck maakt bijzonder fotoboek over Abdij Roosenberg  

Als inwoner van Waasmunster wist Ronald De Buck weliswaar van het bestaan van de abdij af en had hij er ook enkele toeristische bezoekjes aan gebracht, maar van écht kennen was er geen sprake. Dat veranderde toen hij in het najaar van 2015 vernam dat de zusters van plan waren om de abdij te verlaten en er een nieuwe bestemming voor zochten. Vanuit de vzw  Woon- en Zorgcentrum De Foyer, heeft hij toen geprobeerd om van de abdij een huis voor personen met jeugddementie te maken. Dat idee is echter gesneuveld op het kruispunt van erfgoed- en woonzorgwetgeving. 

In die periode heeft hij de abdij en de zusters van dichtbij leren kennen, wat voor hem een fantastische ervaring is geweest: “De architectuur van Dom Hans van der Laan is schitterend en van een internationaal hoogstaande klasse. Het is een prachtvoorbeeld van hoe architectuur de mensen die in de abdij komen en leven, beïnvloedt. De kennismaking met de zusters was van een nog hogere klasse. Vanuit hun religieuze leven tonen zij dat ons bestaan over zoveel meer gaat dan de rush van iedere dag. Dat leven ook verdieping en onbaatzuchtige inzet betekent”. 

Fotoboek opgedragen aan de zusters
Uit dankbaarheid voor de gastvrijheid die Ronald mocht ontvangen, heeft hij dit fotoboek aan de zusters opgedragen. Het omspant de periode oktober 2015 tot en met september 2016. De buitenbeelden tonen de abdij in de herfst. De diverse ruimtes worden bezocht en we zien de zusters. Vervolgens zien we beelden van de afscheidsviering om te eindigen met enkele foto’s van de verlaten abdij.

Nu ook beschikbaar voor geïnteresseerden
Gezien het unieke karakter van dit fotoboek, een korte tijdscapsule van vóór, tijdens en na het vertrek van de zusters uit de Abdij, heeft het bestuur van De Vrienden van de Roosenbergabdij het initiatief genomen om dit boek ook voor hun leden en andere sympathisanten van de abdij beschikbaar te maken. Daarbij heeft Ronald De Buck aangeboden om het fotoboek tegen kostprijs te leveren en de (bescheiden) meerprijs zal ten goede komen aan de werking van de vriendenvereniging van de abdij.

De prijs voor dit unieke fotoboek bedraagt €20,- en de verzendkosten €4,-.
Het kan bij voorintekening worden besteld bij Lieve De Neve door volledige invulling van dit intekenformulier
Gelieve het verschuldigde totaalbedrag van €24,- per boek op voorhand over te willen maken op het bankrekeningnummer van de Vrienden van de Roosenbergabdij: KBC BE80 7370 2866 6977

Geplaatst in nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *