Pianoconcert Tars Lootens op vrijdag 31 maart 2017 in de abdij Roosenberg

Rustgevend pianoconcert door Tars Lootens en tentoonstelling van natuurbeelden door Jan Lootens in de Abdij Roosenberg.

Op vrijdag 31 maart om 20u. organiseren de Vrienden van de Roosenbergabdij in de Abdijkerk een uniek concert “Pian-O-ase“ uitgevoerd door Tars Lootens.

Tars Lootens is één van de meest veelzijdige muzikanten van België, met een indrukwekkend palmares als pianist en componist.
Hij componeerde tal van kenwijsjes voor televisie- en radioprogramma’s en trad op tijdens festivals in Mexico, Canada, Rusland, Japan, Frankrijk, de Verenigde Staten en Algerije.
Hij begeleidde onder meer Johan Verminnen, Toots Thielemans, Jo Lemaire, Will Tura, Maurice Jarre, I Fiamminghi, Rocco Granata en Salvatore Adamo.
Hij was te zien in het televisieprogramma “De Kinderacademie“ waarbij hij kinderen muzikaal ondersteunde tijdens hun optredens.

Waar Tars Lootens verschijnt, hangt magie in de lucht!
Onthaastend, beroerend, lyrisch, ontroerend, intimistisch… zijn sound en gedrevenheid omschrijven blijkt bijna onmogelijk.

“Muziek drijft mij verder, tot voorbij de horizon, tot waar aarde en lucht elkaar raken en weer een nieuwe horizon zich openbaart. In feite stopt een muzikaal verhaal nooit.
Elke ontmoeting creëert zijn eigen muziek, als een verkwikkende oase”.

Na het concert worden in de kloostergang van de Abdij beelden getoond van Jan Lootens, broer van Tars. Jan Lootens, jarenlang monnik in de Sint-Sixtusabdij van Westvleteren, gaat in de natuur op zoek naar beelden die hij op een eigenzinnige wijze verwerkt tot kunst, als verstillende ver-beeld-ing.

Daarna wordt U door de Vrienden van de Abdij, een drankje aangeboden als afsluiter van de avond.

Van harte welkom voor dit unieke concert / tentoonstelling in de prachtige Abdij van Roosenberg, Oudeheerweg-Heide 3 te Waasmunster.

De inkomprijs bedraagt 15 euro, te betalen aan de kassa, maar vooraf inschrijven is noodzakelijk op het mailadres denevelieve@hotmail.com of tel. 03/766 24 32 met vermelding Tars Lootens en uw naam, ten laatste tegen 25 maart.

Geplaatst in nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *