Annulaties ten gevolge van corona.

Alle geplande activiteiten zijn afgelast op vraag van het gemeentebestuur. Ook de rondleidingen.

Beste vrienden van de Roosenbergabdij.

Vier jaar geleden hebben de zusters de abdij verlaten omdat het voor hen te zwaar werd. Vier jaar lang hebben wij met veel vreugde samen met de geloofsgemeenschap die in de abdij samenkwam, eucharistie gevierd. De coronaepidemie heeft daar abrupt een einde aan gemaakt.

Momenteel mogen vieringen in de kerken, met heel veel maatregelen, terug opgestart worden.

Wij zien het voorlopig niet zitten om die opstart te organiseren. De inspanning die dat vraagt van de zusters is veel te groot geworden voor onze draagkracht.

Komt daarbij dat wij volop ingeschakeld zijn in de gemeenschap van de Mariazusters van Franciscus in de Kerkstraat 14, die het zwaar te verduren heeft gehad tijdens de crisis, met enkele besmettingen in onze gemeenschap.  De zusters zijn nog volop aan het revalideren, zodat daar de deuren zeker nog niet open kunnen. In een latere fase zullen wij de deuren van de Kerkstraat 14 terug opengooien om daar opnieuw geloofsgemeenschap te vormen.

De combinatie van beide – Roosenbergabdij en gemeenschap in de Kerkstraat – wordt te veel. Daarom hebben we, na rijp beraad en veel gebed, besloten om op dit moment niet terug op te starten met eucharistievieringen op zondag in de abdij. Om die nieuwe opstart te organiseren wachten we ook af wat de herbestemming van de Roosenbergabdij wordt.

Voorlopig zijn er dus geen wekelijkse vieringen. Wel staat de abdij open voor groepen die er een viering willen houden. Die groepen moeten  dan wel zelf instaan voor de vormgeving van de viering en voor de voorganger. Uiteraard moeten ook de maatregelen in acht genomen worden, die de overheid oplegt.

Namens de zusters en de priesters van de Roosenbergabdij.

Zr Trees

Voor alle vragen  : info@abdij-roosenberg.be of tel:  03 772 33 92

Geplaatst in nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *