Gospodi concert

VOLZET
Na hun unieke concerten in 2016 en 2018, waar een volle kerk ademloos heeft genoten van een totaalervaring van muziek en gewijde stilte, treden ze vrijdag 1 april om 20 uur opnieuw op in de kerk van de Roosenbergabdij.

Het ensemble Gospodi werd in 1982 opgericht door Herman Elegast (tenor) en Guido Cassiman (bariton). Het is voor hen een hele uitdaging om de meerstemmige en imposante Slavisch-Byzantijnse koorwerken om te buigen naar hun eigen vorm en zangstijl. De keuze voor een sobere en eenvoudige toonzetting draagt bij tot een subtiele samenzang en een sfeer van innerlijke verstilling.
Bij het zingen staan de vier zangers naar elkaar toegekeerd, het midden leeg latend. De stiltemomenten tijdens de uitvoering zijn een belangrijk onderdeel van het concert en versterken het meditatieve klimaat.

Van harte welkom bij dit concert, welke met muziek, wat kaarslicht en stilte, een unieke totaalervaring belooft te worden. En dit alles in de prachtige Abdijkerk van Roosenberg.

De inkomprijs bedraagt €15; voor de leden van de Vrienden van de Abdij is dat €12.

Inschrijven is noodzakelijk bij Lieve De Neve, ten laatste tegen 27 maart (denevelieve@hotmail.com of telefonisch 03/ 766 24 32)
Het bedrag dient te worden gestort op het rekeningnummer van de Vrienden van de Roosenberg BE93 7440 7452 2867, met vermelding van naam, aantal personen en Gospodi 1 april. Uw betaling geldt als inschrijvingsbewijs.