Pelgrimage met Maria

2022-05-08 13:00 - 18:00

OP PELGRIMAGE MET MARIA
Op zondagnamiddag 8 mei 2022 organiseren Abdij Roosenberg en Moskee Arruhama een ‘Pelgrimage met Maria’ in Waasmunster. Al pelgrimerend langs drie religieuze plekken verkennen we samen de spirituele betekenis van Maria in de christelijke en de islamitische traditie.
Abouna Jens Petzold, monnik-priester toegewijd aan de dialoog met de islam en overste van het klooster Mariam Al-Adrah in Sulaymaniya (Irak) is onze speciale gast tijdens deze pelgrimage.
Met dit initiatief sluiten we aan bij de internationale beweging van christenen en moslims “Ensemble avec Marie” die spirituele ontmoetingen tussen christenen, moslims, anders- en niet-gelovigen aanmoedigt.
PROGRAMMA
13u30 Start pelgrimage in het klooster van de Mariazusters van Franciscus
14u15 Verwelkoming in Moskee Arruhama
15u30 Spiritueel en verbroederend slotmoment in Abdij Roosenberg
16u00 Einde, met de mogelijkheid nog even in de abdij te vertoeven
PRAKTISCH
Vertrekpunt – Klooster Mariazusters van Franciscus, Kerkstraat 14, Waasmunster.
Vervoer – Er is parkeergelegenheid achter de kerk in Waasmunster of op de parking in de Gentstraat. Vanuit station Sint-Niklaas kan je elk uur met bus 82 tot Halte Abdij van Roosenberglaan in Waasmunster rijden.
Voor wie – Dit initiatief staat open voor iedereen, zeker ook voor kinderen! Inschrijven is wenselijk om organisatorische redenen, maar je bent ook zo welkom.
Om in te schrijven of voor meer informatie kan u contact opnemen met Barbara Mertens via babsmertens@gmail.com of op het nummer 0476 70 72 66.