Steun

Abdij Roosenberg

25/06/16 - Concert Gospodi op zaterdag 1 oktober 2016

Op zaterdag 1 oktober om 19u30 geeft het kwartet Gospodi een uniek concert in de Abdijkerk van Roosenberg, Waasmunster.

Het ensemble Gospodi werd in 1982 opgericht door Herman Elegast (tenor) en Guido Cassiman (bariton). Samen met Jos Simal (bariton) en Paul Nieuwdorp (bas) begon hun ontdekkingsreis doorheen de muziek van de Slavisch-Byzantijnse liturgie.

Sinds 2005 bestaat het kwartet uit Pieter Stevens (altus), Michaël Wittoek (tenor), Wenceslaus Mertens (bariton) en Frederik Meireson (bas).
Het ensemble produceerde heel wat cd's en verzorgt geregeld concerten in binnen- en buitenland.
Het is voor de zangers een hele uitdaging om de meerstemmige en imposante koorwerken om te buigen naar hun eigen vorm en zangstijl. De keuze voor een sobere en eenvoudige toonzetting draagt bij tot een subtiele samenzang en een sfeer van innerlijke verstilling.
Bij het zingen staan de vier zangers naar elkaar toegekeerd, het midden leeg latend. Dit vergroot de mogelijkheid voor het continue aftasten van elkaars stemnuances. De stiltemomenten tijdens de uitvoering zijn een belangrijk onderdeel van het concert en versterken het meditatieve klimaat.

Van harte welkom voor dit concert. De mengeling van muziek, kaarslicht en stilte belooft in de prachtige Abdijkerk van Roosenberg in de gegeven omstandigheden een unieke totaalervaring te worden.

Inkomprijs bedraagt 10 Euro. Vooraf inschrijven is noodzakelijk op het mailadres denevelieve@hotmail.com.