Steun

Abdij Roosenberg

20/06/14 - Jaarlijkse uitstap Vrienden op 5 juli

Uitstap Vrienden naar de Abdij van Chevetogne op 5 juli

Wij verzamelen om 9u. aan de Abdij om dan met een aantal personenwagens ( wie wil rijden geeft zich op aan André Keymeulen, er wordt door de bijzitters aan de chauffeur een vergoeding voorzien) naar de Abdij van Chevetogne te rijden. ( reisduur +- 1,5 uur)

Zoals jullie ongetwijfeld weten, is dit internationaal bekend benedictijns klooster toegewijd aan de eenheid van de Christenen en wil ze zich daarbij laven aan de rijke liturgische tradities van het Westen en het orthodoxe Oosten.

Om 11.00 uur zullen wij, in het klooster, een Slavische dienst kunnen bijwonen, waarna we rond 12u30 soep en koffie aangeboden krijgen. Ieder zorgt hierbij voor zijn eigen picknick. Om 14u. is er dan een rondleiding voorzien in de Abdij, waarbij we tussendoor nog de winkel kunnen bezoeken.

Daarna is er nog een bezoek voorzien aan het nabij gelegen toeristische stadje Rochefort. In het terugkeren zal er nog halt worden gehouden aan een autowegrestaurant, waarbij ieder, naar eigen goeddunken, nog iets kan eten. Terugkeer aan de Abdij wordt verwacht rond 21u.

Wie wil deelnemen ( en wie wil rijden), gelieve dit mee te delen aan André Keymeulen ( tel. 052/22 51 10 of email andre.keymeulen@skynet.be) en dit ten laatste tegen 28 juni. De deelnamekost ( zonder de maaltijd 's avonds) bedraagt 20 € / persoon, graag te storten bij inschrijving op het rekeningnummer van de Vrienden Roosenbergabdij 737-0286669-77 (IBAN BE80 7370 2866 6977).

Het wordt zeker een aangename en boeiende dag !

Met vriendelijke groeten,

Luc Steyaert
Secretaris

Lees meer: www.monasterechevetogne.com/