De verdwaalde vertelling

Verhalen in de kloostertuin van abdij Roosenberg

In de bossen en de tuin van de abdij Roosenberg te Waasmunster kan je op zondag 22 mei van 10-13.00 de ‘verdwaalde vertelling’ beleven. Een uniek stilte project van trombonespeler Stefaan Blancke en verteller Tom Van Mieghem.
We wandelen in complete stilte door de natuur en verdwalen in onszelf. Die stilte wordt gevoed door de klanken van de natuur en een noot trombone of een verhaal.
We sluiten deze unieke belevenis af met een broodjesmaaltijd in de abdij.

Inschrijven kan via abdij.roosenberg@gmail.com – vermelding naam / aantal personen
Let op de plaatsen zijn beperkt. Snel inschrijven dus.
Prijs : 25 euro
Graag overschrijven op BE 69444059208178 of ter plaatse betalen.

Tom Van Mieghem is professioneel verhalenverteller: hij was jaren vaste verteller voor het sprookjeshuis in het Rivierenhof in Deurne. Vandaag trekt hij het land rond met zijn verhalen, soms alleen, soms vergezeld van poppen, muzikanten of andere vertellers.

Stefaan Blancke vertelt met zijn trombone. Hij tovert met zijn klanken een hele wereld tevoorschijn.

Pelgrimage met Maria

OP PELGRIMAGE MET MARIA
Op zondagnamiddag 8 mei 2022 organiseren Abdij Roosenberg en Moskee Arruhama een ‘Pelgrimage met Maria’ in Waasmunster. Al pelgrimerend langs drie religieuze plekken verkennen we samen de spirituele betekenis van Maria in de christelijke en de islamitische traditie.
Abouna Jens Petzold, monnik-priester toegewijd aan de dialoog met de islam en overste van het klooster Mariam Al-Adrah in Sulaymaniya (Irak) is onze speciale gast tijdens deze pelgrimage.
Met dit initiatief sluiten we aan bij de internationale beweging van christenen en moslims “Ensemble avec Marie” die spirituele ontmoetingen tussen christenen, moslims, anders- en niet-gelovigen aanmoedigt.
PROGRAMMA
13u30 Start pelgrimage in het klooster van de Mariazusters van Franciscus
14u15 Verwelkoming in Moskee Arruhama
15u30 Spiritueel en verbroederend slotmoment in Abdij Roosenberg
16u00 Einde, met de mogelijkheid nog even in de abdij te vertoeven
PRAKTISCH
Vertrekpunt – Klooster Mariazusters van Franciscus, Kerkstraat 14, Waasmunster.
Vervoer – Er is parkeergelegenheid achter de kerk in Waasmunster of op de parking in de Gentstraat. Vanuit station Sint-Niklaas kan je elk uur met bus 82 tot Halte Abdij van Roosenberglaan in Waasmunster rijden.
Voor wie – Dit initiatief staat open voor iedereen, zeker ook voor kinderen! Inschrijven is wenselijk om organisatorische redenen, maar je bent ook zo welkom.
Om in te schrijven of voor meer informatie kan u contact opnemen met Barbara Mertens via babsmertens@gmail.com of op het nummer 0476 70 72 66.

Franciscaanse wandeling

Franciscaanse wandeling

Zondag 27/3 om 10.15 aan het station van Lokeren

‘TAU – Franciscaanse spiritualiteit vandaag’ organiseert een wandeling van 22 km door het Waasland.
Begeleiding: Barbara Mertens.

Op amper enkele honderden meters van Lokeren station stroomt de Durme die tot in Waasmunster de rode draad van onze wandeling vormt. We volgen de meanderende getijdenrivier en haar vruchtbare oevers richting Waasmunster.
Na een flinke 12 km komen we toe in Waasmunsterdorp, waar we welkom zijn bij de Mariazusters van Franciscus om onze boterham op te eten. Na even halt te houden bij het glasraam met het Zonnelied van Franciscus, laten we het klooster en het dorp achter ons om door de velden richting de Roosenbergabdij te wandelen.

Vandaar steken we de autostrade over en volgen we een stukje van de landelijke wandelroute ’t ‘Oud vliegplein’ richting Lokeren. We wandelen verder langs de Durmedijk in natuurreservaat het Molsbroek en volgen nog even de Durme om dan via het centrum van de Wase stad Lokeren en een kleine passage langs het klooster van de zusters Clarissen terug naar het station te stappen.

We vertrekken om 10u15 aan het station van Lokeren. De trein vertrekt in Antwerpen om 9u06 en in Gent om 9u45. Voor de terugreis is er elke 30 min een trein richting Gent en richting Antwerpen. Voor wie met de wagen komt: er is een gratis parking aan de linker voorkant van het station.

Meer informatie: https://www.franciscaansleven.be/franciscaanse-wandelingen.html.