Pelgrimage met Maria

2022-05-08 13:00 - 18:00

OP PELGRIMAGE MET MARIA
Op zondagnamiddag 8 mei 2022 organiseren Abdij Roosenberg en Moskee Arruhama een ‘Pelgrimage met Maria’ in Waasmunster. Al pelgrimerend langs drie religieuze plekken verkennen we samen de spirituele betekenis van Maria in de christelijke en de islamitische traditie.
Abouna Jens Petzold, monnik-priester toegewijd aan de dialoog met de islam en overste van het klooster Mariam Al-Adrah in Sulaymaniya (Irak) is onze speciale gast tijdens deze pelgrimage.
Met dit initiatief sluiten we aan bij de internationale beweging van christenen en moslims “Ensemble avec Marie” die spirituele ontmoetingen tussen christenen, moslims, anders- en niet-gelovigen aanmoedigt.
PROGRAMMA
13u30 Start pelgrimage in het klooster van de Mariazusters van Franciscus
14u15 Verwelkoming in Moskee Arruhama
15u30 Spiritueel en verbroederend slotmoment in Abdij Roosenberg
16u00 Einde, met de mogelijkheid nog even in de abdij te vertoeven
PRAKTISCH
Vertrekpunt – Klooster Mariazusters van Franciscus, Kerkstraat 14, Waasmunster.
Vervoer – Er is parkeergelegenheid achter de kerk in Waasmunster of op de parking in de Gentstraat. Vanuit station Sint-Niklaas kan je elk uur met bus 82 tot Halte Abdij van Roosenberglaan in Waasmunster rijden.
Voor wie – Dit initiatief staat open voor iedereen, zeker ook voor kinderen! Inschrijven is wenselijk om organisatorische redenen, maar je bent ook zo welkom.
Om in te schrijven of voor meer informatie kan u contact opnemen met Barbara Mertens via babsmertens@gmail.com of op het nummer 0476 70 72 66.

Related upcoming events

 • 2022-05-22 10:00 - 2022-05-22 13:00

  Verhalen in de kloostertuin van abdij Roosenberg

  In de bossen en de tuin van de abdij Roosenberg te Waasmunster kan je op zondag 22 mei van 10-13.00 de 'verdwaalde vertelling' beleven. Een uniek stilte project van trombonespeler Stefaan Blancke en verteller Tom Van Mieghem.
  We wandelen in complete stilte door de natuur en verdwalen in onszelf. Die stilte wordt gevoed door de klanken van de natuur en een noot trombone of een verhaal.
  We sluiten deze unieke belevenis af met een broodjesmaaltijd in de abdij.

  Inschrijven kan via abdij.roosenberg@gmail.com – vermelding naam / aantal personen
  Let op de plaatsen zijn beperkt. Snel inschrijven dus.
  Prijs : 25 euro
  Graag overschrijven op BE 69444059208178 of ter plaatse betalen.

  Tom Van Mieghem is professioneel verhalenverteller: hij was jaren vaste verteller voor het sprookjeshuis in het Rivierenhof in Deurne. Vandaag trekt hij het land rond met zijn verhalen, soms alleen, soms vergezeld van poppen, muzikanten of andere vertellers.

  Stefaan Blancke vertelt met zijn trombone. Hij tovert met zijn klanken een hele wereld tevoorschijn.