Franciscaanse wandeling

2022-03-27 Gehele dag

Franciscaanse wandeling

Zondag 27/3 om 10.15 aan het station van Lokeren

‘TAU – Franciscaanse spiritualiteit vandaag’ organiseert een wandeling van 22 km door het Waasland.
Begeleiding: Barbara Mertens.

Op amper enkele honderden meters van Lokeren station stroomt de Durme die tot in Waasmunster de rode draad van onze wandeling vormt. We volgen de meanderende getijdenrivier en haar vruchtbare oevers richting Waasmunster.
Na een flinke 12 km komen we toe in Waasmunsterdorp, waar we welkom zijn bij de Mariazusters van Franciscus om onze boterham op te eten. Na even halt te houden bij het glasraam met het Zonnelied van Franciscus, laten we het klooster en het dorp achter ons om door de velden richting de Roosenbergabdij te wandelen.

Vandaar steken we de autostrade over en volgen we een stukje van de landelijke wandelroute ’t ‘Oud vliegplein’ richting Lokeren. We wandelen verder langs de Durmedijk in natuurreservaat het Molsbroek en volgen nog even de Durme om dan via het centrum van de Wase stad Lokeren en een kleine passage langs het klooster van de zusters Clarissen terug naar het station te stappen.

We vertrekken om 10u15 aan het station van Lokeren. De trein vertrekt in Antwerpen om 9u06 en in Gent om 9u45. Voor de terugreis is er elke 30 min een trein richting Gent en richting Antwerpen. Voor wie met de wagen komt: er is een gratis parking aan de linker voorkant van het station.

Meer informatie: https://www.franciscaansleven.be/franciscaanse-wandelingen.html.